Uusi merkitty luontopolku Mälikkälän metsään

Risteäviä metsäpolkuja puiden välissä.

Turun Latu ehdotti Turun kaupungille uuden merkityn luontopolun perustamista Mälikkälän metsään. Merkitty luontopolku avaisi ovet ainutlaatuiseen keitaaseen läntisessä Turussa entistä useammalle ulkoilijalle.

Merkitty reitti ohjaisi turvallisesti kulkua ja vähentäisi eksymisen riskiä. Ohjaamalla kulkijat merkityille reiteille, voitaisiin myös vähentää kulutuksen aiheuttamia vahinkoja herkille luontoalueille.

Mälikkälän metsän alueella kulkeva ulkoilureitti yhdistää alueen Impivaaran, Härkämäen ja Raision ulkoilureitteihin. Upea metsäalue on jo nyt suosittu ulkoilukohde, mutta merkitty luontopolku tekisi siitä vieläkin houkuttelevamman.

Mälikkälän metsän luontopolku tukisi Turun kaupungin tavoitetta edistää kestävää kaupunkikehitystä ja tarjota asukkaille mahdollisuuksia liikuntaan ja virkistäytymiseen lähiluonnossa. Turun Latu toivoo, että Turun kaupunki näkisi luontopolun merkityksen. Uusi luontopolku olisi loistava lisä kaupungin virkistyspalveluihin ja edistäisi asukkaiden hyvinvointia.