Pyöräily

Pyöräilyistä ilmoitetaan Turun Ladun sekä Turun Ladun pyöräilijöiden facebook-sivuilla, Turun Ladun nettisivuillaTurun Ladun Latuviestissä ja Suomen Ladun tapahtumakalenterissa.

 

MAASTOPYÖRÄILY

Maastopyöräilyvastaava Aki Korhonen
puh. 040 552 9266
s-posti: mtb(at)turunlatu.fi

Kunhan koronatilanne sallii, niin pyrimme aloittamaan maastopyöräilyt mahdollisimman pikaisesti.
Aloittelijaystävällisiä lenkkejämme ajetaan vaihtelevissa paikoissa huhtikuun alusta syyskuun loppuun. Lenkkiaikamme ovat keskiviikkoisin kello 18 sekä lauantaisin kello 12.  Lauantain lenkeillä vaihtelee pyöräilyn alalaji ja aina kuun alusta lähtien vuorot menevät kaavalla maastopyöräily, asvalttipainotteinen retkipyöräily, maastopyöräily, hiekkatiepyöräily, maastopyöräily.
Kattavin ja ajantasaisin tiedotus löytyy aina Turun Ladun pyöräilijöiden facebook-sivulta. Facebook-sivumme näkyy myös facebookin kirjautumattomille.
www.facebook.com/TurunLadunPyorailijat

VIIKKOPYÖRÄILYT

Viikkopyöräilyvastaava Ida Erling
puh. 050 372 3080
pyoraily(at)turunlatu.fi

Tiistaipyöräilyt

Viikkopyöräilyt jatkuvat kesäkuussa 2021, mikäli kokoontumisrajoitukset ovat siihen mennessä poistuneet. Lähdöt tulevat olemaan tiistaisin klo 18 vaihtelevista lähtöpaikoista, joista ilmoitetaan facebookissa ja tällä sivulla, kun aikataulu varmistuu.

Lauantain pidemmät lenkit

Kuun toisena lauantaina pyritään järjestemään pidempi (55-75 km) lenkki. Aloitus toivottavasti kesäkuun 12. päivä.

 

Kilometrikisa on käynnissä 1.5.-22.9.2021: www.kilometrikisa.fi. Turun Ladun joukkueeseen pääset liittymään koodilla TuLaPy2021

 

Lisätietoja pyöräilystä löytyy osoitteesta https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/pyoraily.html

 

LoLa-polkupyöräviesti 29.5.2021

Mikäli korona suo, niin toukokuun lopussa poljetaan perinteinen LoLa-viesti, jossa viestikapula kiertää kaikkien Lounais-Suomen latuyhdistysten kautta. Raision rinkka luovuttaa meille viestikapulan latumajalla perjantaina 28.5. Jatkamme viestiä lauantaina 29.5. Paraisille. Tarkemmat ohjeet tulevat tänne ja facebookiin, kun tapahtuman järjestyminen varmistuu, mutta varaa päivä jo kalenteriisi! Voit myös laittaa jo ennakkoon viestiä (pyoraily( at )turunlatu.fi), mikäli olet kiinnostunut osallistumaan. Saat silloin sähköpostiisi suoraan päivityksen tapahtumasta.

 

Paavon polut
Merkityt reitit

Taustatietoa

  • Paavonpolut merkattiin ensimmäisen kerran vuonna 1999.
  • Idean toi Turkuun suunnistaja Janne Salmi, joka oli nähnyt samantapaisia polkuja Sveitsissä.

Paavonpolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunkiympäristöön eri puolilla Turkua. Monin paikoin polut yhtyvät muihin ulkoilureitteihin ja kytkevät niitä toisiinsa.

Paavonpolkujen kulkureitit on osoitettu maastossa puihin ja kiviin maalatuilla sinisillä juoksija-merkinnöillä ja pyöreillä merkeillä. Maastopyöräily on sallittu Paavonpolkujen metsäosuuksilla jokamiehenoikeuksien mukaisesti.

Pyöräily ja kulkeminen poluilla

HUOM! Paavon-polut kulkevat paikoin myös kuntoradoilla, puistokäytävillä ja kevyen liikenteen väylillä. Liikuttaessa on noudatettava hyviä tapoja ja liikennesääntöjä. Pururadoilla on tyypillisesti ajoneuvolla ajo kielletty ja tämä kielto koskee myös pyöräilijöitä.

Paavonpolkujen sähköiset kartat

Paavonpoluista ei ole valmiita paperisia karttoja, vaan ne ovat sähköisessä muodossa. Karttoja voi katsella joko tietokoneella tai ladata ne suoraan omaan matkapuhelimeen Citynomadi -mobiilisovelluksesta. Mobiilikartan avulla pystyy seuraamaan omaa etenemistä polulla reaaliaikaisesti.

Mobiilikarttasovelluksen käyttöohjeet

  1. Etsi puhelimesi sovelluskaupasta ilmainen Nomadi-sovellus ja lataa se.
    2. Avaa sovellus ja hae reittejä hakusanalla ”paavonpolut” (löytyy Premium -reiteistä).
    3. Kerroskuvakkeesta (neliöitä päällekkäin) voit valita myös millaisella karttapohjalla reitit näkyvät ja mitä paavonpolkuja näytetään.
    4. Nyt voit lähteä kulkemaan valitsemaasi paavonpolkua tai tallentaa sen myöhempää tarkastelua varten.

Tulostettavat pdf-kartat

Alla on lisäksi lista tulostettavista, lenkkimäisistä polkuosuuksista pdf-muodossa. Pdf-kartat voi halutessaan tulostaa mukaan maastoon. Polkujen toiminnalliset tehtävät eivät kuitenkaan valitettavasti aukea pdf-kartoista, vaan ainoastaan sähköisillä päätelaitteilla.

 

PYÖRÄRETKIÄ MUKAVASSA SEURASSATOIMIA
PYÖRÄILYOLOSUHTEIDEN PARANTAMISEKSI

Turun Ladun pyöräilytoiminta luo sinulle mahdollisuuksia hankkia terveyttä ja sosiaalisia kontakteja harrastepyöräilyn parissa ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi tehtävän toiminnan parissa.
Pyöräilyolosuhteet ovat tärkeitä, oli kysymys sitten harraste-, asiointi- tai työmatkapyöräilystä.

Pyöräily on monipuolista terveysliikuntaa, joka sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta.
Pyöräily ei rasita niveliä ja sopii erinomaisesti myös ylipainoisille. Rasva palaa ja sekä lihakset että kunto paranevat.

Turun Ladun pyöräilyihin voivat osallistua kaikki sukupuolesta, iästä, ihonväristä, sukupuolisesta suuntautumisesta, uskonnosta ja koosta riippumatta. Pyöräretkille osallistuminen on pääsääntöisesti maksutonta eikä edellytä Turun Latu ry:n jäsenyyttä.

Keskeisin tavoitteemme on saada ihmiset liikumaan ja tarjota sosiaalisia pyöräilyelämyksiä!

Tervetuloa mukaan!