Järjestön kevätpäivillä palkittiin vapaaehtoisia – Turun Ladun Jukka Alinikula Vuoden innostaja

Suomen Ladun kevätpäiviä ja järjestökokousviikonloppua vietettiin Turun Ruissalossa 22.4. – 24.4.2022. Turun tapahtuma on siirtynyt koronapandemian takia jo muutamia kertoja. Tänä vuonna tapahtuma vihdoin onnistuttiin järjestämään Ruissalon upeissa puitteissa. Osallistujia paikan päällä oli lähes 90 henkilöä 35 yhdistyksestä ympäri Suomen, Suomen Ladun toimiston väkeä ja järjestötoimikunnan vapaaehtoisia auttamassa järjestelyissä.

Turun Ladun vapaaehtoiset olivat mukana aktiviteettien toteutuksissa. Perjantai-illalla sauvakäveltiin Tarja Aittalan ohjauksessa, heitettiin frisbeekiekkoa Ari Tähkäpään kanssa ja MOBO-mobiilisuunnistuksen saloihin johdatti Erkki Tuominen. Sauvakävelyt käveltiin lauantaina Jaakko Tillin ja sunnuntaina Hilkka Kylänpään johdattamina. Vapaaehtoisemme olivat mukana myös perjantai-illan yhteisöllisessä hetkessä, joka luotiin perinteisen makkaranpaiston ympärille Saaronniemessä. Kiitos vapaaehtoisillemme viikonlopun järjestelyistä!

Suomen Ladun huomionosoitukset ja OKM:n ansiomerkit annettiin lauantaina. Vuoden innostajan tunnustuksen sai Turun Ladun polkujuoksun lajivastaava Jukka Alinikula. Vuoden innostajan tunnustus myönnetään henkilölle,  joka ideoi ja synnyttää uutta toimintaa omassa yhdistyksessään ja yli yhdistysrajojen, luo hyvää henkeä ja saa porukan toimimaan tuloksellisesti yhdessä. Paljon onnea Jukalle!
Vuoden liikuttajan tunnustuksen sai Kävelykipinä-tapahtuma. Muista jaetuista tunnustuksista voi lukea lisää Suomen Ladun verkkouutisesta.

Kevätpäivien ohjelma rakentui muun muassa Suomen Ladun Ulkoile-Osallistu-Vaikuta strategian käytännön toimenpiteiden työstämisestä ja eri työpajoissa oli mahdollisuus saada muuta tietoa yhdistykseen vietäväksi.  Turun kaupungin tervehdyksen osallistujille toi liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari. Järjestön kevätkokous pidettiin sunnuntaina hybridisti, jolloin mukaan tuli yhdistysedustajia lisää tietoliikenteen suomin mahdollisuuksin.

Kevätkokoukseen kutsuttiin puheenjohtajaksi Turun Ladun puheenjohtaja Erkki Tuominen. Kokous hyväksyi viime vuoden vuosikertomuksen, tilinpäätöksen ja vahvisti jäsenluokat maksuineen. Äänestyksen jälkeen Suomen Ladun jäsenmaksuosuuksia korotetaan 2 euroa/jäsenluokka,
poislukien nuoriso-, opiskelija- ja rinnakkaisjäsenyydet. Kokous hyväksyi myös esityksen mukaisesti Suomen Ladun unelman vuodelle 2038 ja painopisteiden päätavoitteet. Kokousaineistot esityksineen ovat luettavissa Suomen Ladun kevätkokoussivulla.

Jukka Alinikula kädessään vuoden innostajan tunnustus ja vieressä Erkki Tuominen.
Jukka Alinikula ja Erkki Tuominen (kuva Tarja Aittala).