Toimintakyselyn vastauksia: enemmän päiväretkiä lähialueille, toimintaan ollaan tyytyväisiä

Pieni vihreä taimi hehkulampussa, joka nojaa tummanruskeaa puulautaa vasten.

Vuoden ensimmäinen uutiskirje Latuviesti Express 1/2023 sisälsi linkin toimintakyselyyn, jossa oli mahdollista antaa palautetta ja esittää ideoita Turun Ladun toiminnan kehittämistä varten. Vastausaikaan 5.2.2023 mennessä 69 henkilöä vastasi kyselyyn.

Vastaajista suurin osa (yli 1o vastausta) toivoo järjestettävän päiväretkiä lähialueilla (maastossa 6-10 km), yhdistelmäretkiä (patikointi + muu kohde), helpon maaston päiväretkiä lähialueilla (alle 5 km), yön yli -retkiä lähialueilla, säännöllistä kuntoliikuntaa, vaelluksia Lapin tuntureille, pyörälenkkejä (lyhympiä että pidempiä), MTB-lenkkejä helpohkossa maastossa, polkujuoksua aloittelijoille ja yhteistoimintaa muiden yhdistysten kanssa. Myös marja- ja sieniretkiä toivoi moni. Avoimissa yksittäisissä vastauksissa toivottiin myös kalastusta, laskettelumatkoja, lumikenkäilyä, polkujuoksuvaellusta, kavereita metsäliikuntaan, haastavampia bikepacking -retkiä sekä opastusta lapsille puuntaimen istuttamisesta.

Vastausten perusteella mieluisin vuodenaika lähteä vaellukselle on syksy. Talvella harvempi ilmoitti kiinnostustaan lähteä, joskin ympäri vuoden ilmoitti olevansa kiinnostunut lähtemään usea vastaaja.

Toivomuksia retkikohteiksi esitettiin yksittäisissä vastauksissa runsaasti: joukossa Gotlanti pyöräillen, Sallan kansallispuisto, yleisesti kansallispuistot ja suot, luonnonpuistot, saaristo, mutta myös lähiretket Turun ympäristöön. Retkikohteina esitettiin myös Viroa ja viikon pyöräretkeä Tsekkiin tai Hollantiin sekä patikointia Puolan Zakopanen alueella.

Vastaajista suurin osa ilmoitti osallistuvansa Turun Ladun toimintaan satunnaisesti. Viimeisen vuoden aikana eniten osallistuttiin polkujuoksuun, hiihtoon/hiihtokouluun, lähialueen päiväretkille ja sauvakävelyihin.

Kysyimme kiinnostuksesta toimia erilaisissa vapaaehtoistehtävissä. Osa vastaajista on kiinnostunut toiminaan kalastuksen, maastopyöräilyn, perheliikunnan, vaelluksen, polkujuoksun, gravel-ajon ja retkeilyn parissa sekä talkoolaisena satunnaisesti. Osa vastaajista ilmoitti myös jo toimivansa vapaaehtoisena.

Tiedotus- ja viestintätoimintaan oli mahdollista esittää kehittämisideoita. Useassa vastauksessa viestinnän todettiin olevan toimivaa ja hyvällä mallilla. Reaaliaikaisempaa sähköistä viestintää toivoi joku, ja joku taas toivoi saavansa lehtisen kotiin. Nuorempia varten halutaan Instagramiin osaavaa päivittäjää ja tiedottamista myös päiväkotien kautta.

Kysyimme tyytyväisyyttä Turun Ladun toimintaan asteikolla 1 (en ole lainkaan tyytyväinen … 5 (olen erittäin tyytyväinen). Keskiarvoksi tyytyväisyydelle saatiin 3,94 (mediaani 3,97 ja moodi 4). Vastausten perusteella toimintaan ollaan siis yleisesti tyytyväisiä.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin kaksi Fjällrävenin reppua ja 10 tuubihuivia. Voittaneille on ilmoitettu palkinnosta henkilökohtaisesti. Onnea voittajille!

Vastaukset on käsitelty hallituksen kokouksessa. Lisäksi vastaukset käsitellään lajivastaavien ja ohjaajien kesken.
Pyrimme ottamaan toiveet mahdollisuuksien mukaan huomioon tulevassa toiminnassa.

Kiitos kaikille vastaajille vastauksista ja muista terveisistä!