Retkelle lauantaina 10.6.2023

Ryhmä ihmisiä istutu tulipaikan ympärillä eväitä syöden.

Valtakunnallista Retkelle-päivää vietetään tänä vuonna toisen kerran 10.6. – 11.6. 2023. Turun Latu järjestää Retkelle-tapahtumaan lauantaina 10.6.2023 frisbeegolf- ja pyöräilyretket. Näiden lisäksi kannustamme retkeilemään omatoimisesti esimerkiksi lähiseudun mahdollisuuksia hyödyntäen tai osallistumalla muiden latuyhdistysten avoimiin retkiin. Avoimet retket löytyvät Suomen Ladun Retkelle-sivuilta.

Frisbeegolf-retki Pyhärannan ja Ihoden DiscGolfPark-radoille

Lähtö klo 8.30 Länsikeskuksen p-paikalta (SPR Kontin edestä) omalla kyydillä tai kimppakyydillä. Kokoontuminen Pyhärannan Rohdaisten koulun p-paikalla klo 10.00. Pyhärannan ratakierroksen jälkeen siirrytään Ihoden radalle. Välissä lounastauko omilla eväillä tai mahdollisuus ostaa lounasta Pyhärannan Kievarista. Tarkempi retkikuvaus tapahtumakalenterissa  ja tapahtumaesitteessä.

Lisätiedot ja tiedustelut kimppakyydistä: frisbeegolf@turunlatu.fi.

MTB-retki latumajalta

Lähtö klo 12.00 latumajalta (Purjetie 8, Turku). Ajellaan normaalia keskiviikkolenkkiä pidempi maastopyörälenkki, jonka arvioitu kesto on 3-4 tuntia. Muuten lenkki vastaa viikkolenkkiämme, sillä vauhti pidetään rauhallisena ja lenkin aikana pidetään taukoja. Mukaan evästä ja juotavaa oman tarpeen mukaan.
Tarkempi retkikuvaus tapahtumakalenterissa.

Lisätiedot: mtb@turunlatu.fi

Pyöräretki Kakskerran ympäri

Lähtö klo 10.00 Tuomiokirkkotorilta. Pysähdytään Kakskerrassa Brinkhallin kartanolla, jossa mahdollisuus kahvitteluun ja välipalaan. Sään salliessa mahdollisuus myös uintiin Kakskerran järvessä. Pyöräilyvauhti on noin 17-19 km/h. Matka noin 60 km.
Tarkempi retkikuvaus tapahtumakalenterissa.
Lisätiedot: pyoraily@turunlatu.fi.

Omatoimiseen retkeilyyn joitakin vaihtoehtoja

Ruissalon luontopolut, esimerkiksi Honkapirtin takaa luontopolkua pitkin Kuuvannokkaan.
Reittikartta Turun kaupungin verkkosivuilla. Huom. Tulipaikka Saaronniemessä.

Virnamäen luontopolku ja muinaisjäännösalue, lähtö Halistenkosken Myllärintalolta. Mahdollisuus myös vuokrata kanootti ja meloa vaikka Liedon Vanhalinnaan (rantautuminen Vanhalinnaan onnistuu soveltuvasta laiturista). Reittikartta ja muuta tietoa Turun kaupungin verkkosivuilla.

Parmaharjun luontopolut, eri pituisia vaihtoehtoja, grillikatos.
Reittikartta Liedon kaupungin verkkosivuilla.

Piikkiön Linnavuoren retkeilyreitistö, laavu ja tulipaikka reitin varrella.
Reittikartta Kaarinan kaupungin verkkosivuilla.

Pähkinäpolku Raisiossa, Pähkinämäen majan ympäristössä laavu, tulipaikka ja polttopuita.
Reittikartta Raision kaupungin verkkosivuilla.