Turun Ladun kevätkokous käynnistyi pyöräilytoiminnan esittelyllä

Ihmisiä istumassa pöytien ääressä salissa, jonka etuosassa Ida Erling puhumassa.

Turun Latu ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 22.4.2024 kulttuuritehdas Manillan Köysisalissa Helge Varjosen johdolla. Ennen kokousta pyöräilytoimintaa tehtiin tutuksi pyöräilyohjaajien toimesta. Kuulemaan oli saapunut mukavasti pyöräilystä kiinnostuneita. Viikoittaiset retkipyöräilyt alkavat jälleen pyöriä toukokuulla ja toiveissa olisi saada tänä kautena enemmän pyöräilijöitä lenkeille. Retkipyöräilyjen ajankohdat ja kohteet julkaistaan niin tapahtumakalenterissa kuin Facebookissa. Lue lisää pyöräilyistä tästä linkistä.

Kevätkokouksessa käsiteltiin pääasiassa vuoden 2023 asioita. Toimintakertomuksen esittelyn myötä tuotiin esille yhdistyksen monipuolista toimintaa, jota on saatu toteutettua monen upean vapaaehtoistoimijan voimin. Vaikka tilinpäätös jäi hieman miinukselle, niin vielä ei ole syytä huoleen.  Varoja on viime vuonnakin saatu pääsiassa jäsenmaksuista ja avustuksista. Latukahvilan myyntitoiminnalla saatiin osaksi myös varoja kerättyä – hiihtokausi jäi kuitenkin viime vuonna todella lyhyeksi ja kahvilatoiminta oli tästä johtuen hyvin vähäistä. Latumajan kustannukset taas veivät varoja viime vuonnakin eniten.

Jäsenmäärän kehitys vuodesta 2022 näytti 20 jäsenen verran vähennystä. Turun Ladun jäsenmäärä oli vuoden 2023 lopulla 1928 jäsentä. Jäsenmäärä on joka tapauksessa Lounais-Suomen latualueen yhdistyksistä suurin, ja kertoo osaltaan mielenkiinnosta ja halusta kuulua ulkoiluyhdistykseen.

Esitetyn toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen jälkeen vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille myönnettiin.

Turun Laty ry:n toimintakertomus vuodelta 2023 on luettavissa kokonaisuudessaan  tästä linkistä (pdf 34 Mt).