Suunnistus

Turkurastit 2021

Turku-Rastien kauden 2021 ensimmäiset tapahtumat omatoimitapahtumia 31.3. alkaen

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi myös kausi 2021 aloitetaan omatoimisena. Turku-Rastit Omatoimi tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden liikkua metsässä turvallisesti itselleen sopivana aikana. Turku-Rastit Omatoimi on tarkoitettu kaikille suunnistajille ja kuntoilijoille.

Jokaisen omatoimitapahtuman rastit ovat maastossa viikon keskiviikosta tiistaihin. Suunnistamaan voi mennä itselle sopivana aikana. Ensimmäisen omatoimitapahtuman rastit ovat valmiina maastossa keskiviikkona 31.3.

Siirry Turku-Rastien kalenteriin:
https://olfellows01.maxapex.net/apex/f?p=OLFRESULTS:1:16466105829883:::APP:KALENTERI:109

Kalenterissa on nyt tapahtumat Toukokuun loppuun saakka ja nämä ovat omatoimisia, ellei normaalitapahtumien järjestäminen ole mahdollista jo aikaisemmin. Tästä ilmoitetaan sitten erikseen. Samaten tapahtumat kesäkuusta alkaen tulevat myöhemmin.

Turku-Rastit Omatoimi -ohjeet

Jokaisen omatoimitapahtuman rastit ovat maastossa kalenterissa ilmoitetun ajan, keskiviikosta tiistaihin. Suunnistamaan voi mennä itselle sopivana aikana.

Radat

Ratavaihtoehtoja on aina vähintään 4 kpl (2, 3, 4 ja 6 km), joista 2 km on erittäin helppo, 3 km helpohko. Vaativia ovat 4 ja 6 km. Joissain tapahtumissa saattaa olla myös muita ratoja, kuten pidempiä matkoja. Tämä ilmoitetaan aina tapahtuman lisätiedoissa.

HUOM! Karttaan merkityille (karttamerkeillä tai ratapainatuksilla) kielletyille alueille, kuten pelloille, pihoille jne. meno on ehdottomasti kielletty.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua omatoimitapahtumaan joko

 1. Etusivun tai Kalenteri -sivun Ilmoittaudu -painikkeella. Syötä avautuvaan ilmoittautumislomakkeeseen ilmoittautumistiedot ja paina Ilmoittaudu -painiketta. Saat vahvistuksen ilmoittautumisesta antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Noudata vahvistussähköpostin ohjeita maksamisesta (samat kuin alla). Ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saat myös kartan latauslinkin.
 2. Sähköpostilla: Lähetä maksun jälkeen sähköpostia osoitteella jarmo.jerkku@gmail.com. Kerro minkä omatoimitapahtuman karttamaksun maksoit, millä maksutavalla maksoit ja mille radalle.
 3. Suunnistajan kaupassa: Ilmoittaudu Suunnistajan kaupassa, jos haluat valmiiksi tulostetun kartan. Tällöin karttamaksu on 7€ / kartta. Karttamaksu maksetaan Suunnistajan kauppaan.

Osallistumisen maksaminen

Karttamaksu on 6€ / kartta, jonka voi suorittaa alla mainituilla maksutavoilla. Kartta toimitetaan sähköpostitse PDF -tiedostona, jonka voi itse tulostaa.

Valmiiksi tulostetun kartan karttamaksu on 7€ (maksetaan Suunnistajan kauppaan)

 • Valitse omatoimitapahtuma, jonka karttamaksun haluat maksaa.
 • Maksa joko
  • Tilisiirtona järjestäjän tilille. Tilinumero löytyy kalenterista tapahtuman lisätiedoista. Anna viitteeksi omatoimitapahtuman nimi, oma nimesi ja rata.
  • SmartumPay, MyEdenred tai ePassi -mobiilisovelluksella. Mobiilimaksu on kohdistettava tapahtuman järjestäjäseuran käyttöpaikalle, jotka ovat em. palveluissaHirvensalon Heitto

   SmartumPay: Hirvensalon Heitto / Lähirastit / Turku-Rastit, MyEdenred: Heitto/Turku-Rastit & Lähirastit, ePassi: Turku- / Lähirastit

   Turun Suunnistajat

   SmartumPay: Turun Suunnistajat, MyEdenred: Turun Suunnistajat, ePassi: Turun Suunnistajat

 • Jos ilmoittaudut sähköpostilla, Lähetä maksun jälkeen sähköpostia järjestäjän yhteyshenkilölle. Kerro minkä omatoimitapahtuman karttamaksun maksoit, millä maksutavalla maksoit ja mille radalle. Jos maksoit useamman karttamaksun kerralla, ilmoita kaikki osallistuvat henkilöt ja ratatiedot. Yhteyshenkilön sähköposti löytyy kalenterista.
 • Kartan PDF -tiedoston saat sähköpostilla.
 • Huomioi, että sähköpostiin vastataan manuaalisesti, ota mahdollinen viive huomioon.

Kartan tulostaminen

 • Jokainen tulostaa kartan itse haluamallaan tulostimella.
 • Ainakin X-Copy (www.x-copy.fi, Lemminkäisenkatu 14-18, DataCity C-porras) tarjoaa itsepalvelutulostusta kolmella eri tavalla: Voit tallentaa kartan tikulle ja mennä tulostamaan. Voit lähettää tiedoston sinne sähköpostilla ja noutaa. Voit mennä paikalle ja omasta sähköpostista hakea tiedoston ja tulostaa. Tulosteen hinta on 2€.

Omatoimisuunnistaminen

 • Suunnista rata omatoimisesti haluamaasi aikaan, viikon aikana, keskiviikosta tiistaihin.
 • Kalenterissa on paikkalinkki ajateltuun parkkipaikkaan. Noudata pysäköinnissä normaaleita alueen määräyksiä. Voit toki myös valita oman parkkipaikan, kunhan noudatat sääntöjä.
 • Rasteilla on normaalit rastiliput ja koodinumero. Ei Emit -leimasimia, eikä ajanottoa. Jos lippu on kadonnut, ole hyvä ja ole yhteydessä kartalla olevaan yhteyshenkilöön.
 • Lue alla olevat erityisohjeet.

Tulospalvelu

Kaikki omatoimitapahtumaan ilmoittautuneet ja karttamaksun suorittaneet kirjataan tuloksiin ”Omatoimi” -tyyppisesti. Näin jokainen saa aukottoman käyntihistorian myös 2021 Turku-Rasteilta. Mitalilaskentaan näillä omatoimitapahtumilla ei ole vaikutusta.

 • Jos et halua, että sinua näytetään tuloksissa, ilmoita tästä ilmoittautumislomakkeella tai kun ilmoittaudut sähköpostilla tai Suunnistajan kaupassa.

Tulokset julkaistaan omatoimitapahtuman viikon päätteeksi.

Omatoimitapahtumat eivät vaikuta vähentävästi mitalilaskentaan eivätkä ole mukana Firmasarjan laskennassa