Hyvinvointia luonnosta

Hyvinvointia luonnosta

Miten sinä voit tänään? Koska viimeksi pysähdyit aistimaan ja ihmettelemään luontoa? Lähde kaikki aistit avoinna luontoon, voit löytää jotain uutta ja yllättävää. Luonnon merkitys hyvinvoinnin lähteenä on suuri, sen vaikutus mielen hyvinvoinnille ja stressin sekä kehon kuormittumisen purkamiseen on yhä tärkeämpi. Myös uusimmat tutkimustulokset tukevat tätä väitettä.

Pysähdy hetkeksi, hengitä ja anna luonnon voimauttaa sinut. Nauti vuodenaikojen rikkaudesta, luonnonantimien runsaudesta, eläimistön moninaisuudesta ja raikkaasta ilmasta. Kuule luonnon kutsu ja ole valmis ottamaan sen ihmeellisyys vastaan kaikessa väriloistossaan.

Vallitsevan tilanteen takia kiertue on muuttunut ”Villiyrtteilyä Metsäillen” ja Hyvinvointipolku mielenmaisemiin -omatoimitapahtumiksi 15.5.-15.6.2021.

Villiyrtteilyä metsäillen: Aivan Turun keskustasta löytyy erilaisten yrttien ja kasvien keidas Urheilupuiston poluilta ja kallioilta. Tutustu yleisimpiin hyötykasveihin ja niiden käyttöön Urheilupuistosta löytyvien opastaulujen avulla. Polku poikkeaa Karikon lenkiltä Itäisen pitkäkadun puoleiselta sivulta. Katso bongaatko kaikki lajit!

Hyvinvointipolku mielenmaisemiin: Milloin olet viimeksi ottanut aikaa itsellesi ja kysynyt mitä kuuluu? Nyt siihen on tilaisuus Pomponrahkan luontopolulla, jonka varrelta löydät hyvinvointipolun. Polun kysymykset sopivat kaiken ikäisille ja sen voi kiertää yksin mietiskellen tai yhdessä kysymysten ääreen hiljentyen.  Luontopolku on noin 2 km mittainen ja melko helppokulkuinen. Lyhyeltä matkalta löydät kuitenkin metsää, kalliota ja hienoja suoalueita sekä pitkospuita. Luontopolun parkkipaikka löytyy läheltä Vahdontien ja ohikulkutien risteystä (https://goo.gl/maps/TeHKC6Crw9wdqFSc6). Lähelle pääsee myös esimerkiksi paikallisbussin linjoilla 2A ja 2B (Liljalaakson päätepysäkki). Myös Runosmäen ulkoilureitiltä on yhteys luontopolulle ohikulkutien ylittävän kävelysillan kautta.

Tapahtumavastaava Ida Erling   ida.erling@turunlatu.fi