Vaellus

Neljä hiihtäjää vaeltaa suksilla tunturilla ahkiota vetäen.

Yhdistys järjestää talvi- ja syysvaelluksia Suomen, Ruotsin tai Norjan tunturialueille. Vaelluksilla edellytetään hyvää peruskuntoa. Aiempaa kokemusta ei välttämättä tarvita. Ilmoittautuneille järjestetään ennen lähtöä infotilaisuus, jossa kerrotaan mukaan otettavista varusteista, ruokajärjestelyistä ja muista tärkeistä asioista. Vaellusmatkoille voivat osallistua Turun Ladun tai muun latuyhdistyksen jäsenet.


Tulevia vaelluksia

Talvivaellus Ruotsin ja Norjan suurtuntureille

Turun Ladun talvivaellus tehdään tulevana talvena 2023 viikolla 13 Ruotsin ja Norjan Yliperän puuttomalle tunturialueelle, Kilpisjärveltä länteen. Alueen korkeimmat huiput kohoavat yli 1500 metriin. Nopeasti vaihtuvat säät ja rajutkin tuulet edellyttävät hyviä varusteita ja kohtuullista hiihtokuntoa.

Retkellä yövytään lukituissa tunturituvissa. Erämaasta tullaan pois lauantaina aamupäivällä.

Retkelle lähdetään Turun rautatieasemalta perjantaina 24.03.2023 illalla Kolariin, paluu Turkuun on sunnuntaina 2.04.2023 aamulla.

Retken hinta määräytyy osallistujien mukaan. Hinta on 570 euroa, osallistujia 12 hlöä – 525 euroa, osallistujia 16 hlöä.

Matkaan sisältyy kuljetukset, majoitusmaksut, menomatkalla lounas ja opastukset. Oppaina Janne Rinne ja Jani Alinikula.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset 27.01.2023 mennessä Jani Alinikula, janialinikula@gmail.com.


Syysvaellus Vindelfjälletin tunturialueella 29.7. – 5.8.2023 (viikko 31)

Vindelfjället on Hemavanista pohjoiseen oleva suurtunturialue. Alueella on runsaasti merkittyjä polkuja, siltoja, tunturitupia ja –asemia sekä upeita tuntureita. Uumajasta Hemavaniin on noin 380 km.

Tunturit ovat jyhkeitä ja usein jyrkkäseinämäisiä. Korkeimmat huiput kohoavat 1 700 metriin. Alueen kasvillisuus on lajirikasta.

Vaelluksen tavoitteena on tutustua tunturiluontoon, kasvillisuuteen sekä nousta jollekin / joillekin alueen tunturihuipulle. Vaelluksella kuljetaan 7–10 hengen opasryhmissä, yöpymiset teltoissa sekä ruokailut retkikeittimillä 2 – 3 hengen teltta- ja ruokaryhmissä. Tunturitupaverkoston palveluja käytetään vain poikkeustapauksessa. Alueella liikutaan pääasiassa luontaisia, tunturialueen välisiä laaksoja myötäilevillä, olemassa olevilla kulku-urilla.

Vaellus vaatii säännöllisen liikunnan tuomaa kuntoa, omatoimisuutta itsensä sekä teltta- ja ruokaryhmän huollossa.

Vaellukselle lähdetään la 29. 7. aamuvarhain Turusta bussilla ja palaamme Turkuun su 6.8. aamuyöstä.

Vaelluksen hinta määräytyy osallistujien mukaan. Hinta on 260 euroa, osallistujia 24 hlöä – 315 euroa, osallistujia 16 hlöä.

Hintaan sisältyy matkat tilausbussilla, laivaliput meno- ja paluumatkalla, sauna liikuntaviikon majoituksissa, ruokailu paluumatkalla ja opastus.

Matkalla noudatetaan viranomaisten antamia virusohjeita ja -määräyksiä.

Retki toteutuu yhteiskuljetuksessa liikuntaviikon  kanssa, minimi osallistujamäärä on 16 henkilöä. Maksimissaan voimme ottaa 24 henkilöä. Oppaina toimivat Alli Koskimäki, Jani Alinikula ja Janne Rinne.

Lisätietoa alueesta ruotsinkielisellä sivustolla Vindelfjällen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen 23.4.2023 mennessä Janne Rinne, janne.rinne@live.fi tai tekstiviestinä 0400964132.