Kävely

Kävelijä, jolla kävelysauvat käsissä.

Sauvakävely on tehokasta liikuntaa, joka sopii kaikentasoisille kuntoilijoille! Kaikille avoimia sauvakävelyitä järjestetään viikoittain. Maanantai-iltaisin kuljetaan reippaassa tahdissa ja tiistai-aamupäivisin rauhallisemmalla vauhdilla. Kävelyihin voi osallistua myös ilman sauvojakin. Sauvakävelyä aloittaville suosittelemme tiistai-aamupäivän kävelyitä, joiden alkuun kuuluu opastus.

Maanantai-illan kuntosauvakävelyt 

Kuntosauvakävelyt alkavat klo 18 ja niiden kesto on noin 1,5 tuntia.

Lisätiedot Jaakko Tilliltä puh 0400 672 742

Tiistai-aamun sauvakävelyt

Tiistaikävelyt joka tiistai klo 10.00 Impivaaran jalkapallohallin parkkipaikalta. Aloittelijoille opastusta 15 min ennen alkua. Rauhallinen kävelytahti.
Kaikille avoin. Juomapullo mukaan.

Lisätiedot Hilkka Kylämäeltä puh. 050 308 2732.

Lajivastaava

Jaakko Tilli
puh. 0400 672 742

kavely@turunlatu.fi


Kiinnostaako sauvakävelyn ohjaaminen?

Turun Latu etsii uusia ohjaajia sauvakävelyyn. Ohjaajille järjestetään koulutus. Lisäksi ohjaajien ensiapukoulutus maksetaan (ensiapu 1).
Koulutus edellyttää jonkinasteista sitoutumista ohjaamiseen.

Lisätiedot ja koulutukseen ilmoittautuminen
Jaakko Tilli
040 067 2742
s-posti: kavely(at)turunlatu.fi

Lisätietoja

Lisätietoa tekniikasta, varusteista ja sauvakävelyn historiasta Suomen Ladun verkkosivuilla.

Tekniikkavinkkejä myös alla olevasta Suomen Ladun YouTube-videosta (kesto 2:44 min).


Vinkkejä kävelyreitteihin

Paavon polut

Paavonpolut ovat maastoon merkittyjä reittejä, jotka tutustuttavat kulkijoita lähiluontoon ja kaupunkiympäristöön eri puolilla Turkua. Monin paikoin polut yhtyvät muihin ulkoilureitteihin ja kytkevät niitä toisiinsa. Paavonpolut merkattiin ensimmäisen kerran vuonna 1999. Idean toi Turkuun suunnistaja Janne Salmi, joka oli nähnyt samantapaisia polkuja Sveitsissä.

Paavonpolkujen kulkureitit on osoitettu maastossa puihin ja kiviin maalatuilla sinisillä juoksija-merkinnöillä ja pyöreillä merkeillä. Maastopyöräily on sallittu Paavonpolkujen metsäosuuksilla jokamiehenoikeuksien mukaisesti. HUOM! Paavon-polut kulkevat paikoin myös kuntoradoilla, puistokäytävillä tai kevyen liikenteen väylillä. Tällöin noudatetaan väylää koskevia liikennesääntöjä.

Paavonpolut ovat ladattavissa puhelimeen Citynomadi-sovelluksesta.
Lisätietoa Turun kaupungin verkkosivuilla.