Vaellus

Lajivastaava Aki Salmi
puh. 050 341 5620
s-posti: retkeily(at)turunlatu.fi

Syysvaellus Paistuntureilla 21.8- 30.8.2020

Paistunturi on laaja ja yhtenäinen erämaa Pohjois-Lapissa.  Lähdemme Utsjoelta. Syysvaellus on jatkoa aikaisemmalle Kevon vaellukselle, jolloin tutustuttiin alueen eteläisiin osiin.
Erämaalle tyypillisintä maisemaa ovat tunturikankaat ja tunturikoivikot. Erämaan keski- ja pohjoisosalle on ominaista loivapiirteinen tunturiylänkö, jota syvään uurtuneet jokilaaksot rikkovat. Jokilaaksojen jylhänkauniit ja vehmaat tunturikoivikot luovat jyrkän vastakohdan paljakan puuttomalle karuudelle. Koska ylänkö on lähestulkoon puutonta, on eräretkeilijän varustauduttava vaikeisiin olosuhteisiin. Leiriytyminen puuttomalla ylängöllä kesäisen lumimyrskyn yllättäessä saattaa olla ongelmallista.

Osanottajat jakautuvat 7 – 10 hengen opasryhmiin, opasryhmistä muodostetaan 2 – 3 hengen teltta- ja ruokakunnat. Vaelluksella yövytään teltoissa, ruokailut retkikeittimistä. Vaellukselle osallistuminen vaatii säännöllisen liikunnan tuomaa kuntoa sekä omatoimisuutta itsensä sekä teltta- ja ruokaryhmänsä huollossa.

Vaelluksen hinta on 230 €. Hintaan kuuluu matkat tilausbussilla, aamupala mennessä, sauna ja uinti vaelluksen päätyttyä, paluumatkalla buffet-ruokailu sekä opastus.
Lähtö Pe 21.8.2020 illalla ja paluu Turkuun Su 30.8 aamulla.

Lisätiedot lajivastaavalta.