Ohjaajakoulutus

OHJAAJAKOULUTUS 2021

Itse koulutus on maksutonta. Turun Ladun hallitus hyväksyy kursseille lähtijät  Se päättää myös miten osallistujalle maksetaan matka-, majoitus- ja ateriakuluja. Ohjaajakoulutus on Suomen Ladun organisoimaa.
Jos haluat kulutukseen, ota yhteyttä  lajivastaaviin tai puheenjohtaja Erkki Tuomiseen.
Yhteystiedot ovat:
Lasten ja perheiden toiminta Heini Salmi, s-posti metsamorri@turunlatu.fi, puh.
Polkujuoksu  Jukka Alinikula  s-posti jukka.alinikula@gmail.com, puh. 044 473 8892
Frisbeegolf  Ari Tähkäpää fisbee@turunlatu.fi,puh. 0400 825 303
Geokätköily Anne-Maria Paakkola geo@turunlatu.fi. puh 050 330 1526
Retkeily Ilpo Vuori retkeily@turunlatu.fi, puh. 040 584 2355
Maastopyöräily Aki Korhonen mtb@turunlatu.fi,  puh. 040 552 9266
Pyöräily Ida Erling  pyoraily@turunlatu.fi  puh. 050 372 3080
puheenjohtasja pj(at)turunlatu.fi, puh 050 337 1139
Ohjaajalta vaaditan myös ensiapukoulutus (Ea1). Sen kustantaa Turun Latu. Asiasta on sovittava Turun Ladun hallituksen kanssa.
Koulutukseen osallistuvalta edellytetään jonkin asteista sitoutumista ohjaamseen.
Hänen on oltava myös Turun Ladun jäsen.

Tietoa koulutuksista löydät alta:

Kurkista koulutuskalenteriin. Jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta!

Ohjaajakurssille maksutta

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2021 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji tai toimintamuoto. Esim. kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun, kaksi hiihdon ohjaajakurssille ja kaksi frisbeegolfin ohjaajakurssille. Ilmaispaikat koskevat 1-2 päivän mittaisia ohjaajakursseja. Opaskurssilla ja Luonnossa kotonaan -peruskurssilla ei ole ilmaispaikkoja.

Suomen Latu ei korvaa osallistujan matka- eikä majoituskuluja. Niiden korvauksesta voi neuvotella oman yhdistyksen hallituksen kanssa.

Toimi näin:

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi, ota ensin yhteyttä yhdistyksesi hallitukseen/lajivastaavaan.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, että kyseessä on maksuton koulutettava. Ilmoittautuja valitsee Suomen Ladun nettisivuilta haluamansa koulutuksen ja ilmoittautumissivulta vaihtoehdon latuyhdistyksen ilmaispaikka. Ilmoittautumislomakkeessa on kenttä, jossa pyydetään nimeämään henkilö, joka on vahvistanut ilmaispaikan käytön.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme kirjallista sopimusta. Turun Latu käyttää apuna sopimisessa valmista sopimuspohjaa.

L = Lastentoiminnan kurssit
A = Aikuisliikunnan kurssit
J = Järjestökoulutus
T = Tapahtumat

KURSSIT 2021

SYYSKUU

A 25.9. Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus, Oulu
Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja helpot mielentaitojen harjoitukset, jotka auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja virkistäytymään luonnossa liikkuessa. Suomen Ladun Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu vain jäsenyhdistysten omille nykyisille ja tuleville ohjaajille. Koulutuksesta saat valmiudet toteuttaa helppoja mielentaitojen harjoituksia luonnossa. Ilmoittaudu tästä.

L 25.9. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Oulu
Kurssilla löydetään alle 4-vuotiaille sopivat tavat retkeillä ja saadaan paljon käytännön ideoita sekä lauluja, leikkejä ja loruja pienten lasten luontokasvatukseen. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

L 26.9. Tunteet hukassa -metsäseikkailu -koulutus, Oulu
Ilmoittaudu tästä.

LOKAKUU

L 2.10. Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.

L 2.10. Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi, Seinäjoki
Ilmoittaudu tästä.

L 3.10. Metsämörri ystävineen -teemakurssi, Helsinki
Kurssilla tutustut Lohi-Valtteriin, Tunturi-Tiinaan ja Novaan ja opit näiden hahmojen omien teemojen mukaisia leikkejä ja harjoitteita. Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Ilmoittaudu tästä.

L 9.-10.10. Luonnossa kotonaan -peruskurssi, Lahti
Ilmoittaudu tästä.

L 11.10. Tunteet hukassa -metsäseikkailukoulutus, Helsinki
Ilmoittaudu tästä.